Bouwen met letters en composities van beton

Grafisch ontwerp en architectuur komen samen in dit jaarlijkse magazine van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Spannende letter combinaties en verassende beelden, nodigen de kijker uit binnen te wandelen in een wereld van creatie en vakmanschap.

HUIG, naar de medeoprichter Huig Maaskant, is het jaarlijkse magazine van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Met een team getalenteerde ontwerpers hebben wij de 18e editie van HUIG vormgegeven.

Het gebouw was een grote bron van inspiratie, welke is vertaald door de hele publicatie middels herkenbare elementen. De speelse en uitdagende typografie maakt de connectie tussen grafisch ontwerp en architectuur.

Het blad biedt een platform voor studentenwerk (Iktinos) en afstudeerwerk (Archiprix). Gastredacteuren worden uitgenodigd om te reflecteren op de projecten. Daarnaast wordt er in deze aandacht editie besteed aan ontwerpend onderzoek en onze bijdrage aan het lectoraat FUR, en een column van Robbert de Vrieze over ‘De Buurt als Broedplaats’. De jaarlijkse uitgave wordt in een oplage van 1.500 verstuurd aan de Nederlandse architectenwereld.

Omslag: Cyclus Offset 170 g/m2 van Antalis
Binnenwerk: Cyclus Offset 70 g/m2 van Antalis
Ontwerp: Amber Ledegang, Lara Bruggeman, Maura Verkleij, Susanne Janssen
(Willem de Kooning Academie)
Uitgever: Rotterdamse Academie van Bouwkunst
Auteurs/redactie: Jan Duursma (eindredactie), Chris van Langen, Alenka Milward, Jeroen Visschers
Oplage: 1.500
Aantal pagina’s: 88
Formaat: 275 x 385 mm
Druk en binden: NPN Drukkers
ISBN: 9709082419214
Technische bijzonderheden: 12 pagina’s zwart-wit katern
met formaat 210 x 297 mm

chevron-leftchevron-right